Blogstaaltjes

Ben je nieuw op dit blog? Wil je weten wat je hier kunt vinden? Ik zal wat voorbeelden geven:

De duim aan mijn rechterhand is een belangrijke bron, zoiets verzin ik niet. Twee voorbeelden:
Een stilleven of de geschiedenis van Rembrandts Nachtwacht, gezien vanuit het schilderij.
Bedankt allemaal waarin ik een grote prijs in ontvangst mag nemen.

Ook uit mijn duim maar met de intentie te laten zien dat iedereen deel uitmaakt, actief of passief van de geschiedenis, de serie het Witte huis aan de Voorhaven
Bijvoorbeeld het verhaal over 1945, niet zozeer over de oorlog, meer over dat wat de oorlog met mensen doet. En dat van begin veertiende eeuw tot pas geleden (ja, dat is ook al geschiedenis).

Maar met tenminste een groot waarheidsgehalte (soms zal het geheugen gekleurd zijn) schrijf ik ook over vroeger. Niet dat het vroeger beter was maar ik merk dat lezers het leuk vinden mee terug te reizen in de tijd. Ook hier zomaar een voorbeeld, de ontwikkelingen in automatisering. Nostalgie is hier het trefwoord. En, van tijd tot tijd gebeurt dat in de taal die mijn moeder niet graag hoorde, plat Utregs.

Ik teken en schilder en wil bij zo’n plaatje wel eens een blogje schrijven, in 120 woorden, veel meer moet je daar niet aan besteden (vind ik dus). De categorie praatje/ plaatje telt tal van voorbeelden.

Inspelen op de actualiteit, ik doe dat soms, wil dan ook wel mijn mening geven. En ik schrijf af en toe over het werk van de Stichting SWOS, ik was tot voor kort voorzitter daar. Welzijn en ondersteuning van ouderen en anderen die in de hoek zitten waar doorgaans de klappen vallen. Nee hoor, geen zware discussies, meer het losjes schetsen wat we er tegenkomen.

Eigenlijk zou je eens in de rubriek categorieën moeten kijken, naar dat onderdeel dat je interesse heeft. En gewoon klikken en doorklikken.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.