#50books ’16-16

Waarom schrijf je over boeken?

Schermafdruk 2016-04-17 21.53.25Ik ga me beperken tot de eerste drie woorden uit de vraag die Hendrik Jan deze week stelt. Waarom? Omdat daar het antwoord op de hele vraag zit. En, ik ga je niets nieuws vertellen, het staat al jaren in de titel van mijn weblog, omdat ik mijn verhaal kwijt moet. Natuurlijk ook omdat ik het leuk vind, schrijven. En omdat ik het leuk vind gelezen te worden.
Omdat ik mijn verhaal kwijt moet, een verhaal dat overal over kan gaan. Maar dan toch vooral over wat ik meegemaakt heb of waarover ik me een mening gevormd heb die ik wil delen. Zoals het blog van gisteren, geplande en toevallige ontmoetingen die indruk op me maakten. Zoals het verhaal van zaterdag over het doorgaan van de schilderbijeenkomsten, zoals de herinnering die ik donderdag postte.
En wat is een blog over een boek nu helemaal, een verhaal over iets dat ik meegemaakt heb, beleefd heb, me een mening over gevormd heb. Niet meer, niet minder.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.