#50books ’16-23

Doe jij wel eens boeken weg?

Ja hoor, ik wel. Vooral om ruimte te creëren, een enkele keer omdat ik iemand een bepaald exemplaar gun ook.
De mensen in de oudheid waren verzamelaars of jagers. In die tweedeling denk ik het best te passen in de tweede categorie. Verzamelen, ik heb het als kind geprobeerd met sigarenbandje, het is nooit wat geworden.
Als ik boeken weg doe dan is het naar een goed doel. Een boekenmarkt of rommelmarkt waarvan de opbrengst dat doel ten goede komt. Ik denk niet dat ik ooit een boek via oud papier uit huis heb laten verdwijnen.
Een enkele keer snuffel ik zelf wat rond op zo’n marktje en dan kom ik weleens met een aardige vondst thuis. Iets kleins hoor, een pocketboekje met verzamelde columns van Carmiggelt bijvoorbeeld.

8 gedachten over “#50books ’16-23

Voeg uw reactie toe

  1. Nou, ik doe ook regelmatig wat boeken weg … meestal noodgedwongen wegens plaatsgebrek maar never met het oud papier, gegadigden genoeg ☺

  2. Maar wat te doen met studieboeken die helemaal verouderd zijn zoals de vele informaticaboeken. Of wat te denke van reisgidsen die te oud zijn om nog op te kunnen vertrouwen. Weggeven heeft geen zin, bewaren ook niet. Dus wat anders dan de papierbak? Ik zou het niet weten.

    1. Tja in dat geval heb je natuurlijk maar weinig opties. Mijn vaders encyclopedie, 40 jaar oud, gaat ook met het oud papier mee maar strikt genomen zijn dat mijn boeken niet hé…lol…

      1. Voor de Winkler van pak ‘m beet 1980 hebben we nog een belangstellende gevonden, een jaar of wat geleden. Ik hen nog wel wat oude studieboeken waarvan de inhoud toch tenminste deels achterhaald is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑