#50books ’17 25&26

Toe maar, twee vragen beantwoorden in een blog!

Vorige week was er teveel gebeurd waar ik aandacht aan wilde besteden en eerlijk gezegd vind ik een blogje per dag wel genoeg. Maar de vraag bleef hangen:

Waarover zou jij een boek schrijven?

Nu heb ik twee boekjes op mijn naam staan, het witte huis aan de Voorhaven en Marokkaans koken en andere verhalen.  Twee bundels met korte verhalen. De eerste gaat over de geschiedenis van ons stadje door de eeuwen heen, beschreven vanuit het gezichtspunt van de fictieve bewoner van het witte huis. De historische verwijzingen zijn echter reëel. Marokkaans koken is een verzameling korte verhalen. Want ik mag dan verhalen schrijven, 1000, 1500 woorden vind ik al heel wat! Meest fictie met een knipoog.

De vraag van deze week is voor mij lastiger te beantwoorden.

Welk boek heb je in je jeugd stukgelezen?

Ik heb daar geen echt antwoord op. Ik ben niet zo iemand die opnieuw en opnieuw hetzelfde boek leest of voor de zoveelste keer een film ziet. Als ik al een boek is dat ik meermalen gelezen heb dan is het een boek dat ik voorlas aan mijn kinderen. Diverse boekjes van Dick Bruna (hele stukken kan ik nog opdreunen) , het nodige werk van Roald Dahl en misschien wel de hele serie avonturen van de Kameleon. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.