Het verzet van corona

Ik moet me haasten, de winkel gaat om vijf uur dicht. Corona hė, het virus doet een middagdutje en dan tussen vijf en zes nog snel even de boodschappen.

Dat middagdutje is terecht, hoor. Het is hard aanpoten als je virus bent. En er is gelukkig nog genoeg te doen, dat moet voldoening geven. Al die niet-gevaccineerden moeten toch ook immuniteit opbouwen. Voor zover ze dat nog kunnen natuurlijk, anders is het pech gehad.

En nu de kleintjes nog. De leerlingen van de basisschool zijn inmiddels aan de beurt. Klas na klas loopt tijdelijk leeg. Gelukkig worden de kinderen niet echt ziek. Maar het heeft wel consequenties.

Gezin na gezin moet in quarantaine, opa’s en oma’s krijgen een weekje vrij. Sinterklaas is naarstig op zoek naar een alternatief nu het geplande feest in de knel komt.

Gelukkig voor Delta komt Omikron een handje helpen, virussen worden snel oud en dan is wat ondersteuning welkom. Misschien wil dat kleine broertje wat extra aandacht geven aan de oudjes, die mogen natuurlijk niet vergeten worden.

Best wel knap van dat virus. Ga er maar aan staan, als een jongleur al die bordjes, wereldwijd, draaiende houden. En dat met de nodige weerstand, hopelijk krijgen we snel onze boosterprik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑