Mr drs Mark

Wat eraan vooraf ging
Mark, een moordgoser
Mark ontmoet Sandra
Mark heeft Sandra ontmoet
Mark, nog maar eens Sandra

De rechtenstudie bleek een niet al te zware belasting en Mark besloot daarom een tweede richting op te pakken. Een niet alledaagse combinatie, Mark koos voor Farmacie. En dat deed hij zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven. Eigenlijk wist niemand in zijn omgeving hiervan. Op zijn 26e studeerde Mark twee keer af, rechten cum laude en farmacie met een redelijke cijferlijst. Hij zocht en vond snel een baan bij advocatenkantoor Bose en van Rossum en richtte zich daar op strafrecht. De kennis die hem tot volleerd pillendraaier maakte benutte hij uitsluitend hobbymatig. En dan nog niet eens vaak, wat zeg ik, twee maal slechts.

Zijn eerste slachtoffer was Evert Zwartsluis, een arrogante jurist die Mark tot pispaaltje van het kantoor gebombardeerd had. Geen slimme zet van Evert maar, toegegeven, hij kon ook niet bij Floor en Frank informatie halen. Mark was immers niet alleen meester in de rechten maar ook in het verdoezelen van bewijsmateriaal, hij had nooit sporen achtergelaten. Evert, een ervaren skiffeur, was tijdens een training op de Bosbaan letterlijk uit de boot gevallen en verdronken. Hoe dat had kunnen gebeuren was voor iedereen een raadsel behalve voor de apotheker waarvan niemand wist dat hij apotheker was.

Zijn tweede slachtoffer was Birgit, de vrouw waar Mark eens van gezegd had dat ze zijn grote liefde was. Het stel had jarenlang van elkaar genoten, er leek geen gelukkiger paar ter wereld. Maar Birgit zag haar kinderwens niet vervuld en ze kon dit gemis niet aan. Mark vond het allang best. Goed, hij had wel een kind willen krijgen, eigenlijk meer voor haar. Maar zo zonder had toch wel veel voordelen. Ze konden zich moeiteloos een yuppenbestaan in de grachtengordel veroorloven. En zo groeiden ze uit elkaar. De vaak op niets gebaseerde verwijten van Birgit liet Mark moeiteloos van zijn brede rug afglijden. En dat maakte haar alleen maar bozer. De liefde sloeg om in haat en Mark besloot er een eind aan te maken. Hij had geen zin in een ellenlange scheidingsprocedure vol strijd en koos dus de door hem beproefde manier. Voor het eerst had hij wel enige wroeging. De eerdere moorden waren rechtvaardig geweest, de slachtoffers hadden zelf om een afstraffing gevraagd. Birgit natuurlijk ook wel, maar Mark voelde best aan dat hij zelf hier een zekere medeschuld droeg. Zijn verdriet tijdens de crematie was niet gespeeld. Maar het was niet het verdriet om het verlies van zijn vrouw, het was omdat hij zichzelf niet meer herkende.

Mark is nu 35 en al een man in bonus. Hij geniet aanzien in het advocatenmilieu, is eigenaar van een florerend kantoor met kundige specialisten op allerlei juridisch vlak. Zelf houdt hij zich nog zelden bezig met juridische kwesties, het runnen van de zaak, het netwerken en strikken van nieuwe clientèle vullen zijn dagen. En omdat hij graag gezien is in zijn milieu is er geen reden om zijn oude hobby uit te oefenen.

0 gedachten over “Mr drs Mark

Voeg uw reactie toe

  1. Ik zie een kleine discrepantie.. Brigitte is zijn tweede slachtoffer… maar de eerdere moorden (meervoud) waren rechtvaardig geweest…

    Verder een mooi verhaal…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑