Een laatste woord van de voorzitter

swoskado

Gistermiddag heb ik als voorzitter afscheid genomen van bestuur en personeel van Stichting SWOS. Naast lovende woorden kreeg ik deze prachtige sculptuur, Opbouwend genaamd. Een kunstwerk van Ger van Tankeren dat de volgende  begeleidende tekst meekreeg:

Met de juiste mensen om ons heen, mensen waarop je kunt bouwen, is elk doel te verwezenlijken.

Zelf voeg ik daaraan toe dat de dragende figuur niet de leider, de voorzitter is maar iedereen die op enig moment in het belang van de stichting handelt.

Van het personeel kreeg ik nog een prachtige cadeaubon. Die krijgt zeker een goede bestemming!

Het moment was minder emotioneel dan ik tevoren vreesde. Waarschijnlijk omdat het geen afscheid was, ik zal op andere wijze verbonden blijven met deze prachtige stichting en deze kanjers.

Zelf had ik ook een verrassing in petto voor mijn medebestuursleden en de dames van kantoor. Een boekje van ruim honderd pagina’s met als titel Een ervaring rijker, een rijke ervaring. In dat boekje staan wat oude toespraken die de taken van de stichting toelichten en waarin de problemen die daarmee gepaard gaan belicht worden. Maar ook lichtvoetige verhalen en anekdotes. Het boekje gaat ook naar een paar oud-bestuursleden en naar een aantal mensen met wie ik ook afgelopen periode nauw heb samengewerkt om te bereiken wat bereikt is.

Ik kijk met plezier terug op de afgelopen twaalf jaar en op alles wat we in die periode voor elkaar gekregen hebben. Het huidige bestuur wens ik wijsheid maar ook dezelfde vreugdevolle beleving van hun taak toe. Het never a dull moment, gevleugelde woorden in het oude bestuur mogen ze meenemen. Want, wat is er fijner dan een bedrijf dat altijd in beweging is?

6 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.