Als de struiken tot aan de hemel groeien

SAM_2684De struiken? Die horen toch helemaal niet tot de hemel te groeien? Maar ze doen het wel als je niet ingrijpt. Al jaren doet de gemeente hier niets meer aan het snoeien. Bijna niets, de paden worden enigszins vrijgehouden maar in de hoogte, laat maar doorwoekeren.  En daardoor verloedert de buurt want als het ergens rommelig is, waarom zou men dan geen rommel maken. De speelplaats op ons hofje verdween achter een enorme woestenij.
Tja, en dan kun je gaan lopen mopperen, dat helpt echt niet. En je kunt de handen uit de mouw steken, met zijn allen, en de boel opknappen. Ach, laten we dat dan maar gaan doen! Even een telefoontje naar de gemeente, wat kan, wat mag? En een briefje in veertig brievenbussen, zaterdag 6 september gaan we snoeien, wil je meehelpen? Buurtsnoei  '14 34De gemeente belooft meteen een container voor het afval te plaatsen, levert beits om de bankjes te verven en leent het nodige aan snoeigereedschap. En de hofgenoten, ze komen massaal op de klus af, met snoeischaar en bezem. Een paar afmeldingen, natuurlijk, er zijn altijd mensen die al een andere afspraak hebben, iets waar ze niet onderuit kunnen. Hartverwarmend dat dan toch, vooruitlopend op de snoeiparty al het nodige gedaan is door nu afwezigen.
Drie uur na de snoei-instructie van een tuinman van de gemeente hebben we weer zicht op de speeltuin. Zien we de overburen weer en is die enorme container hartstikke vol. De katten zijn de weg kwijt, we zien een padje, duidelijk van zijn padje. En de mussen komen terug in hun vlier. We ruimen het gereedschap op en zoeken de tuinstoeltjes. Even gezellig een welverdiend drankje, dat hoort er toch ook bij.
Moe maar blij om in zo’n fijn buurtje te wonen!
snoeiluchtfoto

5 gedachten over “Als de struiken tot aan de hemel groeien

Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑