Armstrong, antiheld

En toch blijft #lance een held. Kanker overwinnen en vervolgens in een level playing field aan dopingzondaars toch de snelste zijn

Sorry hoor, zomaar een tweet, door mij anoniem gepresenteerd maar er waren er dan ook meer van dit soort. Ik begrijp dit werkelijk niet. Kanker overwinnen maakt iemand niet tot een held, kanker overwinnen is een kwestie van geluk en doorzettingsvermogen. Voor Lance Armstrong en na Lance Armstrong hebben vele mannen teelbalkanker overleeft. Ze gingen door een lastige tijd maar waren er op tijd bij, hadden het geluk een kundig arts te treffen. Daar is weinig heldhaftigs aan, je kunt het natuurlijk wel waarderen (en dat doe ik).

En dan die tweede helft, in een level playing field aan dopingzondaars toch de snelste zijn. Hij zou een held geweest zijn als hij zich te weer gesteld had tegen dat dopinggebruik. Want doping gebruiken is de zaak belazeren, ook als je niet de enige bent.

Armstrong is gewoon een ordinaire leugenaar die er zelfs niet voor terugdeinsde degenen die hem op zijn dopinggebruik aanspraken voor de rechter te dagen. Die ook met harde hand in het peloton heerste, een schrikbewind uitoefende en de renners om hem heen tot dopinggebruik aanzette. Armstrong kent maar een belang en dat is Armstrong. En die gele armbandjes dan, die donaties aan het kankerfonds? Dat past toch gewoon in het beeld. Als ik iets doneer aan een goed doel dan zal ik dat niemand vertellen. Ik heb die beeldvorming niet nodig, ik hoef niets te camoufleren.

0 gedachten over “Armstrong, antiheld

Voeg uw reactie toe

 1. Helemaal gelijk Carel…onvoorstelbaar hoe iemand zo ver kan gaan… wat voor redenaties moet je niet bedenken om jezelf voor de gek te houden.
  Heel krom in ieder geval.

 2. en nu zit hij daar bij Oprah op de bank…..
  wat te doen eigenlijk? Oprahs noodleidende kanaal uit het slop halen???
  of de schade zoveel mogelijk proberen te beperken.
  bah
  ga je schamen meneer Armstrong.

 3. Behoorlijk van zijn voetstuk gedonderd. Maar een held omdat ie kanker overwon… zo zijn er wel meer. Hoeveel zou hij overigens vangen voor het intervieuw… maar ja, van fair play heeft ie nog nooit gehoord hé!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑