BBBQ

Vanmiddag is het weer zover. De tent en het springkussen voor de kinderen worden opgebouwd. Statafels worden aangesleept, tuinmeubilair zelf meenemen. Ik schrijf het in de lijdende vorm, zelf heb ik me een andere taak toebedeeld, voor mij geen gesjouw, hoe gezellig dat ook is.  Het weer werkt buitengewoon mee, tenminste, zo luiden de voorspellingen. En dus heeft iedereen er zin in.

Op de uitnodiging stond dat om 16.00 uur de tap open gaat en om 18.00 uur de kooltjes worden aangestoken. En om nu die twee uur met drank en zonder eten te moeten doorbrengen, het lijkt me niet goed. Dus heb ik aangeboden om de borrelhapjes te verzorgen, zo je wilt de amuses. Natuurlijk, een plakje leverworst, een blokje kaas en een hardgekookt ei, gerold in een stukje rookvlees kan ook. Maar ik heb iets anders bedacht en sta zo voor ongeveer 50 man drie bijzondere hapjes te bereiden, een met kaas, een met vis en een met worst. Voor elk wat wils, dus. De foto van het eerste blad dat naar buiten gedragen wordt voeg ik straks wel toe.

Weet je, ik zal het verklappen. Zoveel buurtbewoners lezen mijn blog toch niet en zeker niet direct. Ik geef je de receptjes:

Spinazie met gorgonzola

Roerbak 400 gram spinazie met twee gesnipperde uitjes, twee in ringetjes gesneden spaanse pepertjes en een paar teentjes knoflook. Ontdooi het bladerdeeg en halveer de plakje. Vul ieder half plakje met een schepje spinazie en wat gorgonzola en vouw het dicht. Druk de randen stijf aan zodat de vulling niet weg kan lopen. Kleur de bovenkant van de envelopjes met wat eigeel en schuif het geheel voor een kwartiertje in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Toastje zalm

Ontdoe sneetjes wittebrood van hun korstjes en snij ze diagonaal in vieren. Rooster het brood in de oven. Besmeer de toast met kruidenboter, leg er een stukje gerookte zalm op en maak af met wat eikenbladsla (andere sla mag ook).

Dadels met chorizo

Ontpit de dadels en leg op de plaats van de pit een stukje chorizo. Wikkel de dadel in een plakje ontbijtspek en schroei het geheel even rondom aan in de koekenpan.

Simpel, nietwaar, en o zo verrassend. Duur? Welnee, ik ben gemiddeld per hapje aan ingrediënten slechts € 0,22 kwijt. Toegegeven, het is iets meer werk dan een leverworst in plakjes snijden, dat dan weer wel.

0 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.