Drie wordt één

Onze gemeente is nog maar een paar jaar oud. En de oude gemeenten die fuseerden hadden het welzijnswerk op hun eigen wijze georganiseerd. Daar is nu eenmaal geen vast patroon voor.

Voor de nieuwe gemeente was dat lastig. Men wilde iedere inwoner hetzelfde bieden en bovendien kostte het jaarlijks drie subsidieaanvragen beoordelen tijd. Er was dus een fusiewens vanuit het bestuur.

De stichtingen waren wel bereid samen te werken waar nodig en mogelijk. Ze kwamen overeen hetzelfde administratiesysteem te bouwen zodat voor de gemeente vergelijken eenvoudiger werd. Werkwijzen voor de cliënt begeleiding werden gelijk getrokken, er kwamen over personeelsuitwisseling in noodgevallen. Maar een fusie was een stap te ver. Er waren te grote verschillen in de uitoefening van andere welzijnstaken en wijze van organiseren.

Tot zover de geschiedenis die ik zelf mee bepaalde.

Maar tijden veranderen. Standpunten verschuiven, argumenten krijgen een nieuw gewicht. En per 1-1-2021 is de fusie een feit. Die ontwikkeling heb ik slechts op grote afstand gevolgd.

Met de garantie dat de SWOSmedewerkers voorlopig op de vertrouwde voet verder mogen en dus het serviceniveau gehandhaafd blijft ben ik blij. Niet dat dat nog een rol speelt, natuurlijk.

Ik wens de nieuwe club, WelZijn Krimpenerwaard alle succes en het nieuwe bestuur wijsheid en kracht. De scheidende bestuursleden bedankt ik voor hun jarenlange inzet.

En bedankt voor de Kerstattentie die ik ook dit jaar weer als vrijwilliger mocht ontvangen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.