Op schilderles

De laatste weken heb ik af en toe wat tekenwerk laten zien vanuit mijn jonge jaren. Die productie is vrij abrupt gestopt, er waren andere dingen die me bezig hielden.
Maar rond mijn vijftigste heb ik de draad weer opgepakt met een seizoen tekenlessen bij de Volksuniversiteit in Schoonhoven, Cor Fafiana was daar mijn docent.

Langzaam maar zeker kwam het gevoel weer terug, ik had er plezier in maar wilde meer. De jaren daarna heb ik geaquarelleerd, op dezelfde volksuniversiteit, nu onder leiding van Jozien Hoogewei. En toen de volksuniversiteit ophield te bestaan ben ik met een paar anderen doorgegaan bij Jozien thuis. Bijgaande aquarel stamt uit die periode.

Maar een mens wil af en toe weleens wat anders. Een tijdje terug heb ik in Gouda bij Cees Vegh nog een paar jaar geschilderd, toen met acrylverf. Een heel andere benadering, niet alleen door het gebruikte materiaal.

Op dit moment schilder ik ongeveer eens in de twee weken met twee vriendinnen, Marina en Rose Marie. Al met al veel geleerd, al die jaren. En, voor mij veel belangrijker, het plezier in deze fijne hobby behouden.

Een gedachte over “Op schilderles

Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑