Roomboter

Zo af en toe logeren we een of twee nachtjes in een hotel. Voor mij hoeft dat niet langer te zijn, ik mis dan al snel de ruimte om iets anders te doen. Zo’n kamer kent behalve een bed meestal niet veel meer dan een secretaire en een paar stoelen die nu niet uitnodigen tot uren zitten. Gaan we langer dan heb ik liever een zomerhuisje, een B&B of iets dergelijks.
Voordeel van een hotel is wel het uitgebreide ontbijt. Dat moet je niet te vaak doen maar een enkele keer uitgebreid eten met vers gebakken broodjes, een roerei, gebakken spek, soms zelfs gerookte zalm, ik mag dat wel. En als ik dan toch aan het zondigen ben natuurlijk met roomboter. (Thuis bestaat mijn ontbijt uit een sneetje bruin brood met halvarine en een plakje worst of ham.)
Die roomboter is meest van tijd slecht smeerbaar want bevroren. Ik vind dat lastig, erger me er ook een beetje aan. Tot voor kort dan want de oplossing blijkt o zo simpel. Ik zet nu het kuipje boter even tegen mijn warme thee- of koffiekopje en in no time is de boter smeerbaar. En zo wordt het hotelontbijt nog feestelijker.

2 Comments

  1. Van margarine, naar roomboter, terug naar margarine en nu geen smeersel meer op mijn brood.

    Roomboter vind ik toch het lekkerst.
    Maar zonder heb ik het idee dat ik aan mijn buikje werk …..

    Vrolijke vakantiegroet,

  2. Roomboter schijnt toch het meest verantwoorde smeerseltje voor op je brood te zijn.. (zeggen ze) ik vind het gewoon lekker…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.