Social media en aanverwant

Ben ik nu gek of kloppen die algoritmes niet die Google, Twitter, Pinterest en Facebook gebruiken? Ik ben geneigd om dat tweede te geloven. Waarom begin ik hierover?
Eerst Pinterest maar. Ik heb daar een paar borden met eigen schilderijen. Verder niets. En ik volg een paar bekenden. Pinterest wijst mij op verzamelingen van anderen. Dat daar Monets en Van Goghs tussen zitten kan ik billijken maar waarom ik lastig gevallen word met damesmode, haak- en breiwerk, spreuken en recepten? Misschien omdat sommige mensen die ik volg wel eens iets daarvan posten. Maar daarmee is toch niet gezegd dat het ook iets van mijn gading zou zijn!
Facebook maakt het letterlijk bonter. Die husselen de tijdlijn naar eigen believen danig door elkaar, laten woorden van kleur verschieten en dringen me steeds weer andere achtergronden op.
Het bontst maakt echter Google het. Heb je een keer een artikel over Everton gelezen dan heb je aangetoond interesse te hebben. Dat geldt ook voor charlatans als Baudet en Wilders, ik zou ze graag volgen! Niets is minder waar, het simpele feit dat je, om op de hoogte te blijven ook af en toe aan het andere kant van het spectrum wilt kijken wil beslist niet zeggen dat daar je interesse ligt. Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in sites als Geen Stijl, Dumpert en erger. Maar dat kun je honderd keer aangeven, Google heeft alleen maar belang bij de sponsorbedragen die ze van dit soort krijgen.
En, nee Twitter, ook Lavie Jan Roos valt niet onder mijn vrienden. Ik zou willen weten hoe ik van dit soort storende ballast af kan komen. Wie helpt?

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Niek schreef:

  Pinterest heb ik nooit gebruikt. Facebook ben ik weggegaan omdat zij bepaalde wat ik zag en niet wat mij boeide. Google zie ik nooit wat ze aanraden. En om Twitter te lezen, gebruik ik tweetdeck.twitter.com en daar zijn geen aanbevelingen en wordt alleen getoond waarom je gevraagd heb. Daarnaast maak ik gebruik van AddBlocker waardoor ik zelden nog reclame zie.
  Wie weet kun je hier iets mee.

  1. carel de mari schreef:

   Dankjewel, ik ga kijken wat ik ermee kan

 2. Rob Alberts schreef:

  Ik heb er gelukkig geen last van.

  Succes met de Adblocker.

  Zonnige groet,

  1. carel de mari schreef:

   Die adblocker doet hier al jaren zijn besy

 3. Rose-marie schreef:

  Fijn dat Wouter af en toe mijn apparaten onder handen neemt….hoef ik me daar niet druk om te maken…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.