Stegte silt

gebakkenharingDoor die nostalgische blogjes over mijn eerste buitenlandse vakantie waarin we Scandinavië bezochten kreeg ik ineens trek in stegte silt ofwel gebakken haring in een zoetzure marinade. Deze Deense lekkernij staat daar met de Kerst vaak op tafel maar je kunt hem natuurlijk altijd eten. Dus nu liggen er een paar van die gebakken visjes in een kom de smaak van azijn en suiker op te snuiven.
Ik ga ze niet alleen opeten maar morgen middag samen met wat andere hapjes voorzetten aan de deelnemers aan de barbecue van onze hof. Dat wordt dus weer smikkelen en smullen ;-). Niet verder vertellen, hoor, het moet een verrassing blijven!

0 Comments

  1. Ssssssssssssst… 🙂 Ik vind haring best wel lekker maar van zuur houd ik niet ook niet van zoetzuur.Hoewel gebakken, dat moet ik toch echt eens proberen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.