Waakzaamheid

We gebruiken hier in het wijkje een buurtapp. Na wat gehannes in het begin over een kat die al een half uur niet thuis geweest is en dergelijke storende berichten kwam het besef dat zo’n communicatiemiddel alleen zin heeft wanneer het voor serieuzer zaken ingezet wordt. En dat gebeurt dan ook. Ter illustratie drie signalen:

  • tegen zonsondergang ziet iemand dat er nog een kinderfietsje buiten staat. De kleintjes zijn wel allemaal al naar binnen, liggen waarschijnlijk allang op een oor. Op de vraag van wie het fietsje kan zijn wordt in eerste instantie gereageerd met de namen van twee zusjes. Vervolgens iemand: ik zet hem wel in mijn schuur. En tenslotte de vader van de meisjes, bedankt, ik kom hem direct halen.
  • Tweede Pinksterdag is het hier in de Zilverstad een drukte van belang. Op de Zilverdag komen vele duizenden af en tot diep in de buitenwijken worden de auto’s van die bezoekers geparkeerd. Een van de buurtjes ziet de dag erop dat zijn auto beschadigd is en vraagt of iemand iets gezien of gehoord heeft. Helaas, de vraag kan niemand kennelijk beantwoorden.
  • Gisteren zaten er op het bankje op het speelpleintje twee vreemde mannen verdacht lang. We worden via de app hierop gewezen en verzocht de boel een beetje in de gaten te houden. Gezien de reacties gebeurt dat dan ook, er zijn zelfs voor de zekerheid met een telelens foto’s van de heren gemaakt. Na verloop van tijd stapt iemand op hen af en krijgt te horen dat ze een aantal tevoren bepaalde adressen af moeten. Ze hebben een (wel heel lange) lunchpauze ingelast toen niet iedereen thuis bleek te zijn. Ze konden zich identificeren met een kaart van hun energiebedrijf. Loos alarm dus.

In het verleden is met name die speelplaats een tijdje een hangplek geweest en werden er volgens zeggen zelfs af en toe drugs gedeald. Met de huidige waakzaamheid zitten we een stuk rustiger.

2 gedachten over “Waakzaamheid

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑