Zondagsopening

Een paar jaar geleden passeerde de Tour de France op zondag onze gemeente, niet meer dan een kilometer of vijf aan de uiterste noordgrens. Voor een deel van onze inwoners was dat een duivels inbreken op hun zondagsrust. Voor hen was dan ook de wereld te klein en zelfs de mannenbroeders van het CDA kregen forse verwijten, ze hadden de C van christen ingeruild voor die van cyclisme.

We leven hier dan ook een beetje op de rand van de biblebelt al is er sinds jaar en dag veel import uit de grote steden.

Bij de laatste coalitievorming werd de tegenstander van meer vrijheid op zondag buitenspel gezet. Gevolg, de nieuwe raad wil de supermarkt op zondag open hebben en een aantal kruideniers juichen dat van harte toe. Zij zien tot nu toe een deel van hun omzet naar buurgemeenten verdwijnen.

Anderen willen liever dicht blijven op de dag des Heeren. Hun goed recht, lijkt me. Maar dan moet je wel accepteren dat een deel van je omzet naar de ‘rekkelijken’ gaat. En vooral niet komen met het argument dat de kleine middenstander, de bakker, de slager, de groenteman door jouw open blijven gedwongen wordt zijn zondagsrust op te geven. Al sinds jaar en dag doe je immers al je best die kleintjes weg te concurreren!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.