De eerste 200 kilometer zitten erop

Dat scheelt een jas! En dat mag je best letterlijk nemen. We hebben gisteravond zelfs op het terras gedineerd, heerlijk weer, lekker hapje. Ik liet me verrassen, filet steppengras, geen idee wat ik me erbij voor moest stellen. Welnu, een heerlijk biefstukje met een enorme berg frietjes, zo dun als luciferhoutjes. Blijkt een gepatenteerde lekkernij bij onze zuiderburen te zijn. Zelf vond ik het zonde van de biefstuk.

We fietsten weer een behoorlijk end, zestig kilometer dit keer. Eerst door de bomen, een spiraal naar de toppen van de bomen:

En vervolgens langs een oorlogskerkhof, maar liefst 39.000 gesneuvelde Duitsers uit WO II en nog eens 1.000 uit WO I. Een van de vele bewijzen dat oorlog een verschrikkelijk tijdverdrijf van idiote wellustelingen is met veel uit overtuiging of gedwongen meelopende slachtoffers.

Dan van Lommel naar Leopoldsburg en terug naar ons vakantieverblijf. Een mooi stukje op een verschrikkelijke vijf kilometer langs een drukke weg met van die betonplaten waar het verkeer ontzettend veel lawaai maakt. Maar de rest was prachtig afwisselend. Een welbesteed dagje dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑