Twee keer de Vispoort

Na dat fietstochtje van zondag dat in het water viel gingen we gisteren op herhaling. Een frisse start, stevige bries, maar een zonnetje.

Vanuit Nunspeet reden we naar Harderwijk waar we op de boulevard bij de Vispoort een kopje koffie genoten. En we liepen een rondje door het oude centrum.

Het was rustig, tijdens de fietstocht nauwelijks andere fietsers en ook in Harderwijk waren weinig toeristen. Je zou anders verwachten, zo midden in de zomervakantie.

Rond half één reden we het stadje uit, over de brug naar Flevoland en dan langs het Veluwemeer richting Elburg. Ook hier overal stil, op het fietspad, op het water, bijna geen mens gezien.

Hoe anders was dat in Elburg. Daar waren we zondagochtend geconfronteerd met zo goed als lege straatjes maar gisteren kon je er bij wijze van spreken over de hoofden lopen. We zijn dan ook maar niet al te ver het centrum ingegaan.

Meteen nadat we door de Vispoort, ja ook hier een Vispoort, waren sloten we aan in een rij voor een broodje paling. Smullen!

Rond half vier waren we terug bij de auto. Weer veertig kilometer erbij, afgelopen drie dagen in totaal honderdvijftig kilometers weggetrapt.

Een goed uur later waren we thuis. Op de weg was het erg rustig, iedereen lijkt met vakantie maar niet op de Veluwe, behalve in Elburg dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑