Temei

Het is nog volop zomer. Niet vreemd, we leerden op school al dat de herfst pas op 21 september begint. Dat meteorologen daar anders over menen te moeten denken is aan hun.

Zondag dus lekker in de korte broek een kilometer of veertig gefietst. We waren getipt dat in Ameide de boel versierd is, dat levert dan meteen een doel op.

Het was een drukte van belang op het Schoonhovense veer, we waren beslist niet de enigen. Maar eenmaal overgevaren viel het wel mee. Een paar fietsers, een enkele motorrijder, af en toe een cabriolet, uiteraard met open dak. En wat wandelaars die door hun dracht ons duidelijk maakten dat we op de Biblebelt waren.

In Ameide, hier in de waarden heet het Temei, waren de straten zo goed als uitgestorven. Voor de feestelijkheden hoef je er op zondag niet te komen. Maar daar kwamen we ook niet voor. We waren vooral nieuwsgierig naar de versiering.

En die stelde niet teleur. Iedere straat had zijn eigen thema. Zo reden we door Duckstad, bij Fien en Teun langs, maakten we een vliegvakantie en zagen een treinstation.

In de piratenbuurt maakte ik bijgevoegde foto. Wat een huisvlijt, allemaal. En die dorpse eensgezindheid, er samen iets moois van maken!

In de avonduren is het allemaal fraai verlicht hebben we ons laten vertellen. De festiviteiten duren tot eind van deze week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.