Alaaf

Ik mag dan boven de rivieren wonen, morgen en daarna gaat de boerenkiel weer aan en ga ik ten onder in het Brabantse carnaval. De auto wordt veilig geparkeerd en weer opgehaald nadat ik woensdag het askruisje gehaald heb en heb ontbeten met haring en wittebrood. En daarna ga ik vasten, veertig dagen lang. Geen chocolade, alleen op vrijdag vis, het vastentrommeltje ga ik vullen en pas op Palmzondag mag ik er een klein beetje uithalen.

Nou nee, dat gaat niet gebeuren. Ik heb het een paar keer geprobeerd, vroeger, toen ik jong en mooi was. Naar Den Bosch met de trein, van kroeg naar kroeg met een aantal vrienden en rond zevenen ‘s avonds alweer terug naar de Domstad, ik vond het welletjes. Naar Breda, uitwedstrijd tegen NAC en in de stad blijven hangen. eventjes dan en maar weer snel terug naar het veilige noorden. In Groenlo ( ik weet het, niet in Brabant maar in het Roomse gedeelte van de Achterhoek), we waren er op crocusvakantie met de kinderen, leuke optocht voor de jongens en snel weer terug naar de veilige omgeving van ons vakantiehuisje.
Het barst weer los, carnaval, en ik blijf lekker ver uit de buurt. Wat overigens niet wegneemt dat ik al die feestvierders heel prettige dagen wens!

5 gedachten over “Alaaf

Voeg uw reactie toe

  1. Ah helemaal zo mijn idee ☺ vroeger es een keertje bezocht maar ik heb het niet zo op grote mensenmenigtes begrepen maar wie het wil… mij niet gelaten ik wens ze veel plezier ☺

  2. Nu je over de vasten schrijft en carnaval moet ik opeens denken aan het verrukkelijke verhaal over de antichrist van mijn geliefde schrijver Godfried Bomans. ( R.I.P. )
    “Aha,” zei de pastoor, zijn vork neerleggend naast de gebakken paling, want het was juist vastendag….

  3. Nu ik je bijdrage nog eens overlees, zie ik, dat je na het askruisje gaat ontbijten met haring en wittebrood. Deed je dat zo maar omdat je dat lekker vond want ik was in de veronderstelling, dat dit gerecht op Leidens ontzet werd gegeten…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑