Meten is weten, dwingen hou ik niet van

Om weer wat conditie op te bouwen ben ik begin dit jaar begonnen te wandelen. Ter ondersteuning downloadde ik de app Ommetje van de hersenstichting, een goede stimulans om regelmaat te krijgen. Ik schopte het tot professional, voor wat het waard is. Maar de app werkte steeds dwingender. Extra punten wanneer je tijdens de lunchpauze gaat lopen, korting op de dagelijkse score wanneer je een dagje moet overslaan. En ik was zo gek te volgen.

Ik hou die routine er heus wel in zonder die app. Hij is van mijn telefoon verdwenen. Ik ben weer eigen baas! Mijn sportieve inspanningen houd ik alleen nog bij via Google Fit, die registreert slechts zonder bemoeizucht.

Een gedachte over “Meten is weten, dwingen hou ik niet van

Voeg uw reactie toe

 1. Ik registreer niets.
  Ik voel mij onplezierig in een dwingelandij.

  Wel probeer ik voor mijzelf een gezonde routine vast te houden.

  Bijkomende zaak is dat ik onderweg geen internetverbinding heb …
  En dat laatste vind ik prima, internetloos op stap.

  Vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑