Hoenderloo, ‘t Loo, Hoenderloo

Het was een soort Luik, Bastenaken, Luik gisteren. Nou ja, de afstand was kleiner, de klimmetjes een stuk milder. Via een knooppuntenroute waren we in ongeveer één uur bij het paleis. Dat is gesloten in verband met reaturatiewerkzaamheden, we wisten dat. Maar we gingen dan ook voor de tuinen, de pracht en praal binnen hadden we bij een eerder bezoek wel gezien. Extra attractie, we konden het dak op vanwaar we een prachtig overzicht hadden.

Maar voor het zover was moesten we eerst online tickets bestellen. Ik had daar niet op gerekend. Natuurlijk weet ik dat dat voor musea geldt maar voor een buitengebeuren? Vorige week bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork hadden we voor de tentoonstelling binnen wel kaartjes online besteld maar op het kamp zelf, buiten dus, konden we zo naar binnen.

Nu zijn we niet voor een gat te vangen, ook met de gsm kun je online je melden. Een handicap bleek de ‘betaling’ met onze museumkaarten. Na de hele procedure doorlopen te hebben kwam de boodschap dat het ‘winkelmandje’leeg was. Dan maar naar de kassa om ons verhaal te doen. Daar bleek dat de aanmelding wel degelijk binnengekomen was en werden de tickets alsnog voor ons uitgeprint. En we kregen de geruststellende mededeling dat men nog eens naar de bestelprocedure en de gegeven boodschappen zou kijken.

Het zijn prachtige tuinen, we hebben er heerlijk gewandeld. Wel een beetje meer van hetzelfde, Versaille, Schönbrunn, Charlottenburg, maar dat was verwacht en niet erg.

Na een lekkere lunch in Ugchelen waren we om half vijf weer thuis. Ook deze vakantiedag krijgt een dikke voldoende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑