Laat eens los

‘Doe eens iets anders’, moedigde ik mezelf aan. ‘Verlaat het beeld, ga naar de interpretatie’. 

Het is druilerig buiten, ik heb behoefte aan kleur. En dus zet ik een doek op de tafelezel en knijp ik wat kleur uit de tubes. Ik breng met een grote kwast achtergrond aan, laat de kleuren elkaar ontmoeten, deels overlappen. Ik besluit de kwast niet meer te reinigen bij wisseling van kleur, de pasteltinten vinden hun weg als vanzelf op het canvas.

Het resultaat verrast me. Ik besluit om de kwast de kwast te laten en pak de messen. Nooit mee gewerkt, een keer moet de eerste keer zijn. Ik kies nu hardere kleuren voor het contrast. 

Ook hier lopen de kleuren in elkaar over. Ik vind het leuk, ben tevreden met het resultaat. 

Nog steeds regent het maar mijn middag kan niet meer stuk!

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.