Loslaten #WOT’16-13

keeperHet door Martha gekozen woord van de week is loslaten. Zij kiest voor de relatie met of tegenstelling tot controle, een bewuste keus. Mijn eerste reactie had niets met keus te maken, wel met controle, of liever gebrek aan controle.
In de tijd dat ik nog zaalvoetbalde verdedigde ik het doel. Anders dan op het veld heb je nauwelijks de keus een bal klemvast te pakken, de afstanden zijn veel korter, het spel sneller. Om toch te voorkomen dat de bal achter me in het net eindigde keerde ik met handen en voeten de op mijn doel afgevuurde schoten. Als dat al lukte, natuurlijk. Ik heb me toen snel aangeleerd dat het idee van vasthouden maar snel losgelaten moest worden.

3 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.