Gevulde aubergine

Ik heb de nodige recepten op mijn persoonlijke keuzemenu staan. Van die dingen die ik graag bereid, heerlijke hapjes, en dat is dan niet alleen mijn mening.

Een recept is voor mij een globale beschrijving, ik ben niet zo van de exacte hoeveelheden en wil nog wel eens wat toevoegen of veranderen.

In het keuzemenu staan gevulde groentes als paprika, courgette en aubergine. Dat zijn zo van die dingen waarbij alles mag.

Gisteren een aubergine. Gaat er gehakt of een blikje tonijn in? Heb ik paprika in huis? Nee, wel tomaat. Zal ik er wat olijven in doen. Mediterrane kruiden of kaneel. Alles kan, alles mag.

In dit geval werd de keuze bepaald door wat er in huis is. Die aubergine dus, die lag in de groentela. Naast een grote vleestomaat. Ui en knoflook is er altijd. Er was geen gehakt meer in de vriezer, we hebben nog wel een blikje tonijn. Een scheutje chilisaus en een handvol olijfjes completeren de mise en scene.

De twee helften van de aubergine worden leeg gelepeld en de ui en knoflook gefruit. Het vruchtvlees van de aubergine en de tomaat gaan een minuut of vijf mee en op het einde voeg ik de vis nog even toe.

De schuitjes vul ik vervolgens met het mengsel en dan gaan ze voor een half uurtje in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Simpel en lekker!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.