Lamsstoof

“Anderhalf pond lamsbout zonder bot, alstublieft.” De Marokkaanse slager gaat aan het werk en komt met anderhalve kilo terug. Het het is iets meer, mag dat lijkt me niet van toepassing en ik vraag hem het overigens prachtige lapje vlees te halveren.

Hij heeft vandaag geen gelukkige hand van delen en komt nu met een stuk van bijna een kilo terug. Omdat ik niet genoeg heb aan het achtergebleven stuk accepteer ik het. Dan maar een portie meer invriezen, het komt heus wel op.

Op de markt haal ik een aubergine, twee winterpenen en wat kastanjechampignons. Ui en knoflook heb ik nog liggen, aan de slag.

Het grootste werk is het snijden van het vlees en de groenten. Aanbraden en roerbakken, een halve fles Merlot en groentebouillon, ras al hanout en basilicum erbij en dan lekker een uur of drie laten stoven.

We zijn geen grote eters meer dus dat wordt vier keer smullen!

Een gedachte over “Lamsstoof

Voeg uw reactie toe

Fijn dat je mijn blog leest, geef gerust een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑