Bliksem en #SG17-31

Bliksem

Vorige week trokken hevige onweders over het land, aanleiding om bliksem tot woord van de week te maken. Inspiratie zit vaak in de dagelijkse dingen.

Ik wil het vandaag niet over de bliksem hebben maar over de bliksemafleider. En dan niet zozeer over die afleiders die op kerktorens en andere hoge gebouwen staan. Nee, die in overdrachtelijke zin. Een tactische rol die zowel in het spel gebruikt wordt als in serieuzer zaken.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is augustus (omdat het net kan, vandaag.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.