Gat en #SG17-23

gat

Als het hemd scheurt komt er een gat in, ofwel, je kunt je overal wel druk om maken. Tja, dat is er een die wel een beetje bij me past. Pas als het werkelijk de spuigaten uitloopt begin ik me druk te maken. een gat in de lucht springen, zo spontaan reageer ik doorgaans niet, ik heb ook geen gat in de hand, kan best op mijn centjes passen. Zelfs gaten met gaten vullen gaat dus aan mij voorbij.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is mus.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.