Maart en #SG17-14

Maart

Ik ben voor maart maar eens bij de weerspreuken gaan kijken. Men is het door het hele land erover eens dat maart het beste droog kan zijn. Zo vond ik het Vlaamse Maartse sneeuw doet de akker (of de vruchten) wee

Wat is de bedoeling?

en Maartse regen brengt geen zegen. Of juist andersom, stof in maart is goud waard. Als we naar de afgelopen maand kijken belooft dat dus een goed oogstjaar. Men wil dan overigens wel graag in april regen.
spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is haring.

9 Comments

  1. Helaas heeft mijn arts bedacht, dat het voor mijn gezondheid beter is voorlopig zoutarm te eten, waaronder het nuttigen van dit geliefde zeebanket.
    Ik moet bekennen, dat ik vorige week een keertje gezondigd heb en ‘s middags van de verboden versnapering gegeten heb.
    Ik vond hem overigens niet lekker, maar ranzig en de haringboer kon hem ter plekke ook niet voor mij schoonmaken aangezien de vis zich nog in bevroren toestand bevond. Dus kreeg ik een reeds ( vorige dag? ) schoongemaakt exemplaar.
    Zo volgt de straf direct weer op de zonde…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.