Pak en #SG17-11

Pak

Nooit eerder heb ik zo getwijfeld wie bij de verkiezingen mijn stem mag krijgen. Niet dat iedere lijst in aanmerking komt, een aantal heb ik bij voorbaat weggestreept. Nee, het moet ergens links van het midden zijn. Maar hoe breed is het midden en wat is nog links, vandaag de dag. Ik weet het, we zitten in een land waar we niet zonder coalitie kunnen. Logisch gevolg is dat, welke partij dan ook, een deel van het eigen programma moet inleveren. En daar zit nu precies mijn pijn. Wordt inleveren verkwanselen, wie houdt de rug recht in zijn principes?
Of is het allemaal van hetzelfde laken een pak? Ik ga niet bij de pakken neerzitten, maak beslist mijn keuze, ook ik moet mijn eigen pakje ter markt dragen.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Hier vind je de opgaven tot nu toe.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is klein.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.