Pasen en #SG17-16

Pasen

Ik ben zo druk als de kippen voor Pasen! Anders dan vijgen na Pasen behoeft dit gezegde geen nadere toelichting. Die over de vijgen heeft Martha al voor haar rekening genomen. Dat scheelt mij het nodige zoekwerk want het is wel een uitdrukking die vragen bij me opriep. Dank, Martha, dat je deze klus van me overgenomen hebt. En inmiddels, het is tweede Paasdag nu ik dit blogje schrijf, zit ik in mijn paasbest te wachten tot we straks aan een gezellige familielunch gaan.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is daalder.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.