Wolk en #SG17-29

Wolk

Het woord wolk paste niet bij gisteren, dinsdag, de dag waarop ik altijd de #SG17 post. Maar vandaag verwacht het KNMI een schip zure appelen! Ik zou dus kunnen zeggen dat ik de publicatie met opzet een dagje uitgesteld heb. Maar, ik beken het eerlijk, dat is niet het geval. Voor mij zijn alle dagen hetzelfde (behalve natuurlijk vandaag) en deze keer vergiste ik me echt. Ik had maandag niet in de gaten dat de dinsdag eraan kwam en postte een ander blog. Mijn excuses hiervoor.
Ik heb me wel afgevraagd waarom ik me zo vergist heb. Er was geen reden om met mijn hoofd in de wolken te lopen en die wolk van een baby die net als ik jubeltenen en flikkiesogen heeft had ik zondag nog bewonderd.
Ik vond deze nog, onze zuiderburen kunnen er wat van:
Dao zeen manskaerels diej ein wolk van ein vrouw höbbe. Es diej dus ins weg is sjientj de zón! (=Er zijn mannen die een wolk van een vrouw hebben. Wanneer die dus weg is schijnt de zon!)

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg17. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 17 verwijst naar dit jaar.

Het woord voor deze week

Het woord voor deze week is pruim.

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.