Zwak en #SG16-51

Zwak

Tegen een zwakke muur moet je niet leunen, ik had dat natuurlijk zelf kunnen bedenken. Het is net als met een open deur, alleen de ravage is groter. Een overbekend spreekwoord zegt dan ook, De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.
Die zwakke schakel kun je ook zelf zijn al is het niet meer dan menselijk de oorzaak van de breuk bij een ander te zoeken. Maar overschatting van jezelf is maar al te gevaarlijk en daarom ga ik deze week voor; Men valt niet omdat men zwak is maar omdat men denkt dat men sterk is.

Wat is de bedoeling?

spreekwoord
Ik geef iedere dinsdag op dit blog een woord dat in Nederlandstalige spreekwoorden of gezegdes voorkomt. Aan de hand van dat woord kies je een spreekwoord en dat bespreek je. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Net als bij de WOT plaats je een link naar je blog onder de opdracht. Op Twitter en Facebook kun je je uitwerking melden met de hashtag #sg16. Hierbij staat sg niet voor soortelijk gewicht maar voor spreekwoorden en gezegdes, 16 verwijst naar dit jaar.

Hier vind je de opgaven tot nu toe.

Het woord voor deze week

De eenenvijftigste is lakens.
De respons op deze serie is niet groot. Eigenlijk is er al die tijd maar een een trouwe deelnemer, Martha Pelkman, incidenteel komt er een tweede bij. Ik was dan ook voornemens deze serie te stoppen maar net afgelopen week kreeg ik het verzoek daar (nog) even mee te wachten, Jannie Trouwborst wil graag aanschuiven. Na ampel overleg (met mezelf en omdat ik het zo’n mooi woord vind) heb ik besloten het nog een paar maanden aan te zien. Na deze nog een #SG16 en dan in ieder geval nog een stuk of wat keer #SG17.

11 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.