Pakjes

De pakketbezorger is er maar druk mee. Al die pakketjes die voor Sinterklaas bezorgd moeten zijn. En dan vaak bij tweeverdieners die geen tijd hebben om hun keuze bij de lokale middenstand te maken.

Goed dat er buren thuis zijn. Op nummer 108 kan hij zijn pakje niet kwijt maar 110 is thuis en daar heeft hij zelfs drie pakketten af te leveren. Dat scheelt, anders had hij ‘s avonds nog terug moeten komen.

De buurvrouw, zij van 110, neemt de vier pakjes snel mee naar boven. Even kijken wat er inmiddels is, over een kwartiertje komen de kinderen uit school. Ah, fijn, die doos Lego voor de oudste is er! Oh, en dat speelgoed keukentje voor haar dochter ook!

Verschrikt kijkt ze op als ze de inhoud van derde pakje ziet. Een wel heel spannend lingeriesetje. Zou haar man dat besteld hebben voor haar? Ze betwijfelt het, zo kent ze hem niet. En het is natuurlijk in ieder geval niet leuk dat de verrassing weg is. Snel verstopt ze de spullen, de kinderen moeten gehaald worden. Het geeft haar wat tijd om het probleem op te lossen.

Als ze het avondeten staat te koken gaat de bel. De buurman van nummer 108 staat met een brede grijns voor de deur. “Ik zie dat er een pakketje voor me bij jou is afgeleverd!”

Wanneer de kinderen na het Sinterklaasjournaal in bed liggen vertelt ze haar man het gênante verhaal. Ze kan er inmiddels wel om lachen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.