Rotsvast geloof

Rechercheur Radema sluit zijn onderzoek af. Hij heeft nog een laatste keer gesproken met de belangrijkste getuigen, de ouderlingen Arie den H., Leen V. en Cor van der S. Op hun uitdrukkelijk verzoek en ter bescherming van hun privacy vermeld ik hier hun volledige naam niet.

Radema had de mannenbroeders verhoord en vastgesteld dat hun gelijkluidende verklaringen juist waren. Begrijpen deed hij het echter niet.

Nog een keer las hij het bizarre verhaal door:

Dominee Kort kwam die ochtend naar ons ouderlingen overleg. Hij zag er slecht uit, net of hij niet geslapen had. Arie maakte er nog een opmerking over. En inderdaad, vertelde de dominee, twijfel had hem wakker gehouden. Hij had de hele nacht liggen woelen en draaien. De Here had hem in een droom bezocht en opgedragen over het water van de Hollandse IJssel van Krimpen naar Capelle te wandelen. Maar, Here, ge weet toch dat ik niet kan zwemmen, had hij tegengeworpen. Vertrouw op mij, liep Jezus niet ook over water? Bedenk dat de mensen dit wonder zullen aanschouwen en terug zullen keren naar het geloof!

We probeerden hem tegen te houden maar hij zette door. “Ik heb die vermaledijde pers al uitgenodigd om het wonder vast te leggen, vanmiddag, na de lunch maak ik mijn wandeling.” De ouderlingen hadden naar eigen zeggen nog getracht hem tegen te houden. Onder het oog van Hart van Holland en RTV Rijnmond verdronk de man.

Radema twijfelt bij de vraag wat de doodsoorzaak was. Verdrinking, zoveel was duidelijk. Maar was het zelfdoding? Hij besluit dat rotsvast geloof het juiste antwoord is.

Met een diepe zucht sluit hij de laptop, strijden tegen natuurwetten is kansloos.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.