Uitbreiding dienstenaanbod

Ze zal gedacht hebben dat een zekere toename van haar maandelijkse inkomen haar meer mogelijkheden geeft als consument. Geen onlogische gedachte, lijkt me. Maar uitbreiding van haar betaalde baan is geen optie.De bijverdienste mag sowieso niet veel aan vrije tijd kosten. Het mooiste zou zijn om het direct en zonder tijdsverlies mee te nemen in bijvoorbeeld de huishoudelijke taken.
Vorige week meende ik een zacht ‘eureka’ te horen, ik besteedde er geen aandacht aan.
Gisteren was ik mijn korte broek kwijt, de inhoud van mijn zakken lag op het nachtkastje. Dat wil zeggen, ik miste wel mijn portemonnee. Beneden draaide de wasmachine. Met een ‘dat doet ze anders nooit’ bedacht ik dat ze het nodig vond mijn broek mee te wassen, misschien dat er nog ruimte was in de machine. Maar, in dat geval heeft ze ongetwijfeld mijn portemonnee vergeten uit de kontzak te halen. Nou ja, het leed is geschied, we zien wel wat eruit komt.
En inderdaad, toen de was gedraaid was kon ik alsnog mijn drijfnatte portemonnee uit de broek halen. Het muntgeld was schoon, de portemonnee gekreukeld.
‘En, hoe is het met het papiergeld afgelopen?’, riep ze van beneden. Ik viste een kletsnat briefje van tien euro uit de beurs, ongeschonden, en meldde mijn vondst:
‘Die droogt wel weer, niets aan de hand!’
Maar zij was teleurgesteld, het experiment was mislukt. Haar poging geld wit te wassen geeft ze nu op, ze gaat verder zoeken naar een uitbreiding van haar dienstenaanbod.

6 Comments

  1. Hahaha is er een epidemie ofzo…? Had vorige week nét hetzelfde aan de hand al had ik wel gevraagd of ie al zijn zakken had leeggemaakt. Jaja was het antwoord om me een half uurtje later te vragen of ik soms ergens zijn portefeuille niet had gezien die was blijkbaar zoek. Oeps! Na ja 🙂 is nog goed gekomen. En vandaag hoorde ik bij een cliënte net hetzelfde 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.