Onbevangen #WOT ’13-6

Onbevangen, een lastig woord deze week. Het is al gauw naïef ergens onbevangen tegenover te staan. Je mist dan immers de ervaringen die je beeld bijkleuren. Want, is het niet zo dat je waarnemingen al gauw beïnvloed worden door wat je eerder meemaakte?
Onbevangen is, tenzij je werkelijk nog geen vervangende ervaring hebt lastig. En toch is het vaak wel goed het te proberen. Want die eerdere ervaring past zelden helemaal. En dus is je beeld bij voorbaat vertekend. Bovendien komt ons vertekende beeld vaak door de ervaringen die anderen gecommuniceerd hebben. Met andere woorden, had je iets niet gehoord of gelezen dan had je open naar een waarneming gekeken. Maar wie zegt dat die waarneming van anderen juist is?

Ieder donderdag komt Irene met een nieuw WOT (write on thursday)-woord. Je bent vrij om op welke manier ook met zo’n woord om te gaan. Wel wordt het op prijs gesteld als je via de site van Irene de link van je blog deelt.

0 gedachten over “Onbevangen #WOT ’13-6

Voeg uw reactie toe

  1. Je bent al een hele stap verder wanneer je je bewust bent van al die ervaringen van jezelf en anderen die jouw beeld kleuren… leuk zo even over een doodgewoon woord na te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑