Onwelgevallig #WOT ’16-24

Het woord van deze week is onwelgevallig met dank aan Martha en Kees van der Staaij, die van de SGP. Ik heb geen idee wat ik ermee moet. Onwel wel, als tegenstelling van wel, maar dan een ander wel dan eerder in deze zin. Vreemde taal eigenlijk, dat Nederlands, iemand is welkom of onwelkom, dat begrijp ik. En in diezelfde zin is iets onwelgevallig of juist welgevallig. We zeggen wel welja en welnee maar tegenover jawel staat geen neewel. En een welgericht schot is het tegenovergestelde van een ongerichte knal en dan blijft dat on wel maar verdwijnt wel.
En wat is gevallig? Bevallig ken ik, en dat bevalt me wel. Gevallen ook, opstaan en doorgaan, zou ik zeggen. Maar welgevallig, ben je dan goed gevallen, zal ik je dan maar lekker laten liggen? En in het geval van onwelgevallig, bel ik dan 112 voor een ambulance.
Ik kom er niet uit, laat ook maar.

3 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.