#50books ’16-15

Heb je kookboeken en lees je ze of haal je er recepten uit?

coverMar0001(Culinair) koken is een van mijn belangrijkste hobby’ s en het is dan ook duidelijk dat ik kookboeken heb. Maar ik lees ze niet echt, ik haal er zelden een recept uit. Ik heb dat wel gedaan, waarom zou ik anders die boeken hebben. Mijn recepten haal ik van internet. Ik bedenk tevoren welke ingrediënten zouden moeten harmoniëren en zoek daar dan een recept bij. Een recent voorbeeld, ik had eendenborst in huis. Dan lijkt het me lekker daar een sinaasappelsaus bij te maken en dus google ik op beide trefwoorden. Er kwam een voortreffelijke saus van rode port en marmelade voorbij, reken maar dat we gesmuld hebben.

Omdat kookboeken het goed doen heb ik mijn eigen bundel Marokkaans koken en andere verhalen genoemd. Er staat overigens ook een verhaal in over Marokkaans koken. Het boek is uitsluitend in eigen beheer uitgegeven en een kandidaat koper meldde gek te zijn op Marokkaans eten en de bundel dan ook te willen hebben. Om haar niet teleur te stellen meldde ik dat slechts een verhaal over koken ging, dat het geen recept bevat maar een sfeertekening van een kookworkshop was. Ze heeft het boekje toch gekocht, de verhalen waren natuurlijk ook om te smullen!

3 Comments

  1. Niet iedere vraag bij #50books is even makkelijk te beantwoorden, ik laat ze af en toe ook bewust lopen. Maar deze bood weer een kans net even anders te reageren dan misschien bedoeld was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.