#50books ’16-39

Kom, laat ik de uitdaging weer eens een keer oppakken. De laatste weken lagen de vraen me niet zo of had ik teveel actuele onderwerpen voor mijn blogs waardoor de serie #50books wat op de achtergrond verdween. Hendrik Jan heeft voor deze week een wat vreemde vraag:

Lees je weleens andere boeken dan boeken met tekst? En is dat dan nog lezen?

Hij denkt dan aan boeken die niet met geschreven tekst gevuld zijn, boeken met bladmuziek, prentenboeken, atlassen. Behalve de muziekuitgaven, ik kan geen noten lezen, neem ik de inhoud van die boeken soms ook wel tot me. Nee, ik noem dat geen lezen. Een kaart in een atlas bestuderen is soms heel interessant en leerzaam, meestal in mijn geval juist ook nuttig. Ik ben dan op zoek naar de informatie die in het desbetreffende boek is terug te vinden.
Niet veel anders ligt het met de prentenboeken. In mijn geval gaat dat om boeken met afbeeldingen van kunstwerken, vaak van niet algemeen bekende kunstenaars. Behoudens een korte toelichting of alleen de naam van het getoonde valt daar niet veel in te lezen. Dat hoeft voor mij ook niet, ik bestudeer de werken met aandacht en trek mijn eigen conclusies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑