De oude dag …

De oude dag komt met gebreken. Wat een open deur! Natuurlijk, alles slijt vanaf de eerste dag. Dat is zo met mijn fiets, mijn auto, mijn huis, mijn lijf.

De vader van mijn moeders moeder krijgt de schuld. Er zou sprake zijn van overerving van de kwaal. De man, een paar maanden na mijn geboorte overleden, schijnt zijn laatste jaren in een waas geleefd te hebben, een grauwsluier. Staar noemen ze dat. Gelukkig is de medische wetenschap sindsdien met stappen vooruit gegaan. Als ik het een beetje plastisch mag omschrijven, tegenwoordig wordt eerst de rommel weggezogen en daarna wordt de lens vervangen door een van kunststof. Uiteraard met de benodigde correctie.

Gisteren mocht ik met succes een staaroperatie ondergaan. Ik zou haast zeggen, een fluitje van een cent. Het voorwerk, druppelen om de pupil te verwijden kost meer tijd dan de operatie zelf. Met al met al anderhalf uur was het gebeurd en kon ik me naar huis laten rijden. Even een paar dagen rustig aan en dan kan alles weer.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.