Een uitgesproken mening #ruudwas

(Vergeet even die hashtag in de titel, dat is slechts een adressering.)
Als ik uitgesproken zeg bedoel ik ook uitgesproken, in dit geval. Zo was hij, wanneer hij zich ergens een mening over vormde dan was dat onderbouwd. Maar daarmee ook zo goed als vastgenageld. Zijn blogs waren steevast voorzien van een vaste structuur, van inleiding of aanleiding naar eindconclusie. Met daartussen een rechte weg naar zijn gekozen einddoel. Altijd goed leesbaar, niet dat ik dan zijn redenering ook kon volgen. Vaak te lang voor mij, in veel opzichten sta ik anders in het leven. Standvastig in die mening, ook. Zelden deed hij mee aan #blogpraat, hij meldde zich om zich af te melden, ‘ ik vind dat een onderwerp dat volgens mij geen discussie behoeft, het interesseert me geen bal wat anderen vinden, ik heb mijn eigen gelijk’ .
Maar ook, tweemaal mocht ik hem in real live ontmoeten, in Den Haag en in Almere bij een bloggersmeeting. En dan bleek hij toch een bijzonder aimabel mens.
Gisteren werden wij, bloggers geconfronteerd met een onverwacht overlijden. Niet aan zien komen, zoals een overlijden zo vaak is en zeker bij mensen die je niet uit je persoonlijke sfeer kent. Natuurlijk, ik wist van de fysieke problemen waar hij over schreef. de manier waarop hij daarmee omging. In ieder geval dan toch via zijn eigen berichten, wat vertelt een mens immers niet. Niet meer, niet minder.
Ik volgde hem, zijn blog, zijn twitterberichten, ik kan hem evenwel vaak niet volgen. Onnavolgbaar.
11 April overleed Ruud Ketelaar in zijn slaap. Op 13 april werd dat bekend en was hij trending topic op Twitter, een onbekende Nederlander die bij velen bekend was.
Moge je rust vinden, Ruud!

11 Comments

    1. en zo kiest iedereen zijn/ haar eigen ingang, doetme denken aan de schilderlessen waarin we allemaal hetzelfde stilleven moesten schilderen, ieder doet dat vanuit het eigen perspectief en met de eigen accenten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.