Een weblog voor de SWOS

Zoals bekend ben ik bestuurslid bij de Stichting SWOS, een organisatie die senioren wil en kan helpen zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren (mits ze dat zelf willen natuurlijk). Deze stichting heeft een website waarop de activiteiten beschreven zijn en de agenda wordt bijgehouden. En op die website was onvoldoende ruimte om wat achtergrondinformatie te geven of de resultaten van activiteiten te vermelden. Ik vond dat een gemis. Want is het niet leuk om trots te melden dat we een volle zaal hadden toen we dit of dat organiseerden. Is het niet nuttig vooraf aan te geven wat precies de bedoeling is, wie en wat we willen bereiken met een bepaalde lezing? En het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met mijn wordpress-ervaring is een weblog zo in elkaar gezet en met een link vanaf de statische website is die eenvoudig te bereiken zonder verdere communicatie. Vooruit, een beetje dan. Vanmiddag komen onze vrijwilligers naar het Dienstencentrum om hun kerstpakketje te halen. En in mijn toespraakje zal ik hen attenderen op deze uitbreiding, simpelweg in het menu op de link nieuws en nieuwtjes klikken en de weblog is geopend. En als ik ze dan toch allemaal bij elkaar heb zal ik meteen eens vragen hoeveel mensen er al een Facebookaccount hebben, we kunnen daar bij voldoende gegadigden ook een eigen pagina aanmaken en daarmee direct(er) onze achterban bereiken. En zijn er te weinig dan moet ik maar eens overwegen om een lezing over social media voor ouderen te organiseren, de meesten kunnen dat best aan.

0 Comments

  1. En dan reacties krijgen in de trant van: ‘Een Facebookaccount? Wa’s da..?’
    Ik heb een paar jaar geleden in het buurthuis computerles gegeven aan 60-plussers. De meeste mensen aldaar hadden de basis zo onder de knie (‘Kijk! Als ik die muis op mijn hoofd rondjes laat draaien doet ie het ook!’), maar er zaten er ook tussen die het maar niet wilden geloven en heel argwanend waren.. Was een leuke tijd.

    1. we geven al jaren computerles maar de belangstelling loopt terug. De generatie die nu voor ons interessant is heeft er vaak al kennis mee gemaakt. Social media wordt ook door heel wat ouderen gebruikt, al is het alleen maar om de kleinkinderen te kunnen volgen. En dus hoop ik ze te interesseren voor andere doelen die direct bruikbaar zijn.
      Dat er hier en daar een het niet bij kan benen, ik geloof het graag. Die bedienen we dan wel op een andere wijze. Bijna 90% van onze vrijwilligers heeft e-mail dus kan ook op internet!

  2. Nou, volgens mij moet dat wel lukken hoor. De ouderen van vandaag zijn die van gisteren niet meer. Wat die de dag van vandaag allemaal doen dat kan ik soms niet eens bijbenen 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.