Mijn expositie bij WelZijn Krimpenerwaard, het einde komt in zicht

Nog voor we wisten hoe corona gespeld moest worden, laat staan wat de impact op ons leven zou zijn, maakte ik een afspraak met de Stichting SWOS, in de maanden april en mei 2020 mocht ik een stuk of dertig schilderijen ophangen in hun gebouw aan de Schoonhovense Oranjeplaats. Ik was daarmee de eerste in een rij exposanten en de tentoonstelling zou feestelijk geopend worden. Terwijl ik me bezig hield met het maken van een selectie en het nodige werk gereed maakte voor dit gebeuren raakte Nederland in de ban van de coronapandemie. Ook bij de SWOS gingen de deuren dicht, het feest werd in ieder geval voorlopig uitgesteld.

In de loop van juni 2020 gingen we weer een beetje terug naar normaal en mocht ik alsnog de tentoonstelling inrichten. Omdat de activiteiten van de stichting in de zomerperiode op een laag pitje staan zou de officiële opening in september plaats kunnen vinden. September werd oktober, mede omdat ik zo nodig een paar weken op vakantie moest en in oktober gingen de deuren weer dicht, de pandemie sloeg in alle hevigheid weer toe. En de deuren bleven dicht tot ver in 2021. De schilderijen sieren inmiddels ruim vijftien maanden de gang en hal.

Nog een paar weken, dan moet ik ze weghalen. Eind november komt er een volgende exposant. Die blijkt al die tijd gewacht te hebben tot hij de ruimte kreeg. Van een opening is het niet meer gekomen, dat zou ook een beetje mosterd na de maaltijd zijn geweest. Mocht je nog de tentoonstelling willen bezoeken, in de eerste weken van november haal ik mijn werk weg. De SWOS is inmiddels opgegaan in WelZijn Krimpenerwaard, de locatie is uiteraard niet veranderd. Op werkdagen kun je tussen negen en half vijf gewoon binnenlopen. Desgewenst loop ik even met je mee, maak dan wel tevoren even een afspraak.

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.