Foei Facebook

Bovenstaand statement werd onlangs van Facebook verwijderd na klachten. Nu is het mijn stellige overtuiging dat homo, lesbisch of transgender zijn niets met een ziekte te maken heeft die door gebed of welke andere bewezen of onbewezen geneeswijze zal verdwijnen. Maar er zijn mensen die daar helaas anders over denken. De aandachtige lezer valt het evenwel direct op dat de B in LGBT hier niet staat voor biseksueel maar voor black. Ofwel, je wordt niet met een zwarte huid geboren en door gebed kun je je velletje terug verkleuren. Als je wilt en als een kameleon. Eigenlijk zou je moeten bidden voor de mensen die er zulke idiote ideeën op nahouden. Maar helaas, zij houden alle lijnen met boven bezet.

Enfin, uiteindelijk lees ik het stuk als cynische stellingname tegen de mensen die dit soort wonderen van God verwachten. Dat black is een bewuste verschrijving. En cynisme in een stellingname zou ook voor FB volledig acceptabel moeten zijn.

9 Comments

 1. Waarschijnlijk hebben ze daar gewoon overheen gelezen..Heb dit nooit gezien op FB….maar dat Black valt toch wel op..
  als je het goed tot je laat doordringen wat er staat…en dat zal niet altijd zo zijn..

 2. Wat afschuwelijk wat mensen allemaal op facebook schrijven.
  Dat neem niet weg, dat mensen op weg naar een ander identiteit vaak een zware gang moeten maken. De buitenwereld staat er niet voor open in het algemeen gesproken. Zeker mensen niet die met het Woord opgegroeid zijn.
  Vanmorgen had mijn wederhelft telefonisch contact met een vroegere buurvrouw om haar te feliciteren met haar verjaardag.
  Onder tranen bekende zij, dat haar 52 jarige zoon thans bezig was transgender te worden.
  Zij, noch haar ( overleden man) had ooit iets gemerkt van zijn verlangen daartoe.
  Via allerlei trajecten, psychologen, artsen enz. krijgt hij nu hormonen, draagt hij een pruik, stift hij zijn lippen, kleedt zich als vrouw en binnenkort gaat zijn piemel eraf. Inmiddels is hij ook zijn baan kwijt want hij stond voor de klas. En nu zit hij thuis, na diverse relaties met een vrouw.
  Wat gebeurt er straks als hij zijn doel bereikt heeft? Krijgt hij dan weer een baan, want je blijft het altijd zien, dat hij eerst man was. Op dit moment is hij zeer opstandig, onverdraagzaam naar zijn oude moeder en familie. Zou zo’n jongen de rest op deze leeftijd nog gelukkig kunnen worden vraag ik me af?
  Mijn vrouw en ik zijn dankbaar dat ons dit bespaard gebleven is.

  1. Ik kan het me goed voorstellen dat dat voor de moeder heel moeilijk is. Ongetwijfeld voor de transgender ook. Die opstandigheid zal te maken hebben met een hormoonhuishouding die danig in de war is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.