Piet Hein Eek

image

Gisteren geen museum bezocht. Mijn trouwe lezers weten dat we daar vaak de dinsdag voor uitkiezen maar deze keer zouden wij gaan fietsen met Brabantse vrienden.  De weersvoorspelling gaf ons gelijk. Er kon weliswaar een buitje vallen maar in het zuiden zou dat pas in de tweede helft van de middag gebeuren. We reden om een uur of tien van huis. Het was aan de frisse kant maar het lukte het zonnetje door het wolkendek te breken.  Bij Zaltbommel kregen we toch al wat regen, eenmaal op de afgesproken plek in Den Bosch dreigde een forse plens. Dan maar niet fietsen!
Onderweg naar Son waar we gezellig zouden bijkletsen kregen we een wolkbreuk te verwerken. Het was dus maar goed dat we niet voor een fietstocht gekozen hadden. 
Om toch wat om handen te hebben gingen we na de lunch naar Eindhoven en daar bezochten we de werkplaats en toonzalen van Piet Hein Eek. Dat is de man die begon met het recyclen van steigerhout, een kunst die dat afval een forse waardevermeerdering gaf. Hij gebruikt meer afvalmateriaal voor zijn creaties. De prijskaartjes die aan de verschillende meubelen hangen kunnen me niet verleiden tot aanschaf. En het feit dat er een tafel op oud-international Ruud van Nistelrooij staat te wachten is voor mij geen reden ook iets te kopen. Een en ander neemt niet weg dat er best heel leuke dingen bij stonden al vraag ik me af waar deze dingen een passende plaats zouden kunnen krijgen. Hoewel, een enkele grote tafel zou als stamtafel in een eigentijds café niet misstaan.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.