Arnhemseweg 348 (2)

In de serie mijn woongeschiedenis beschreef ik onder meer mijn verblijf op het Klein Seminarie in Apeldoorn, 1960-1964. Nu wil het geval dat dat pand dit jaar 80 jaar bestaat en dat men in een jubileumboek aandacht wil besteden aan de geschiedenis. Vanzelfsprekend helpt Google daarbij en zo werd mijn sfeertekening over die periode gevonden. Vorige week kreeg ik de vraag of mijn blog opgenomen mocht worden in het boek en of ik nog meer te melden heb. Ik vind dat leuk!  Op de eerste vraag heb ik dan ook bevestigend geantwoord en vraag twee heb ik in welwillende overweging genomen. Sindsdien dwalen mijn gedachten steeds weer af naar de tijd dat ik op dat internaat verbleef. Ben je dan geïnterneerd? Ik denk het wel, zo voelde het in ieder geval de eerste jaren. Daarna kregen we wat meer vrijheid.
Hoe dan ook, in gedachte noteerde ik de volgende punten:
het lerarencorps waar we mee te maken hadden;
de sportmogelijkheden en overige recreatie;
het eten;
de lessen;
de religieuze belevenissen;
de discipline en de manier waarop ik daarmee soms omging.
Ik denk niet dat ik al deze zaken verhalenderwijze ga omzetten maar vrees dat er wel een of twee blogs aankomen. Luchtige sfeerbeschrijvingen hoor, geen zware kost. Evengoed, je kunt maar gewaarschuwd zijn!

6 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.