Schapenkop

Afgelopen dinsdag heb ik in mijn wekelijkse rubriek Spreekwoorden en Gezegdes de uitdaging gelegd bij het woord schaap. Ik heb toen maar meteen de ruimte gegeven en gemeld dat uitdrukkingen met woorden als ram en lam ook gewaardeerd worden.
Zoals mijn trouwe lezers weten sier ik in deze serie mijn uitwerking nogal eens met een plaatje, liever een tekening of schilderijtje dat ik ooit maakte. Ik heb menig dier geschilderd maar, bleek al snel, een schaap zat daar niet eerder bij. Dan is de keus, geen ondersteunend plaatje of er alsnog een maken. Ik koos voor het laatste en donderdagavond zette ik in zo’ n anderhalf uur een ram op het canvas. Dus, dinsdag een schilderwerkje, een ram in acryl op dit blog. Nee, niet eerder, even geduld alstublieft.
Zoals Utrechters baliekluivers zijn, IJsselsteiners apenluiers, Vreeswijkers kwakers en Lopikers messentrekkers zijn heeft men de Dordtenaar schapenkop toegevoegd. Berenschieters komen uit Benschop. Al die namen hebben een historisch verleden net als menig spreekwoord. Misschien wel een idee om daar ook eens een serie blogs over te schrijven, ik hou het in gedachte.
Maar voorlopig geen kwaad woord over de schapenkop 😉 . En geen plaatje, natuurlijk!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anna schreef:

  Oké … geduld is een schone deugd ☺

  1. carel de mari schreef:

   en het kan een kwaad die deugd af en toe te beoefenen 😉

 2. Rose-marie schreef:

  Ben natuurlijk ne zo benieuwd…..

  1. carel de mari schreef:

   Jokkebrok

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.