Zeer oude genever

Zelf heb ik het zelden in huis. En heb ik eens een fles gekregen dan geniet ik er lang van. Af en toe een glaasje, hij gaat makkelijk maanden mee.

Voor mijn vader was het zijn dagelijkse slaapmutsje, eentje maar. Want het mag dan zijn dat je op een been niet kunt lopen, hij was toch geen loper.

Eerlijk gezegd ben ik vergeten wat zijn favoriete merk was. Wel herinner ik me een aardige anekdote.

Een lege geneverfles was in gebruik als gieter, hij gaf er de plantjes water mee. Bij een van de zeldzame bezoeken van zijn schoonmoeder, Van Den Haag naar Utrecht was in de vijftiger jaren een wereldreis, zag hij haar het huisje naderen terwijl hij de plantjes water gaf. Toen ze dichtbij genoeg was zette hij de fles aan zijn mond en nam een fikse teug. Des duivels was mijn grootje tot ze door had dat ze in de maling genomen was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑